HTC се размина с Microsoft

Софтуерният гигант е отказал НТС да произвежда устройства под Windows RT
Обновена: 7 юни 2012 13:14 | 7 юни 2012 13:12, Миглена Иванова
10
HTC се размина с Microsoft
Снимка: Reuters

Американският софтуерен гигант Microsoft е отказал на тайванския концерн HTC възможността да произвежда таблети и други устройства с новата операционна система Windows RT, съобщава Bloomberg, цитирайки запознати със случващото се източници.

Според тях причината за решението е, че тайванците не отчитат сериозни продажби и нямат богат опит с таблетите.

Преди дни HTC намали прогнозата си за приходите за второто тримесечие с 13%.

Така решението на базираната в Редмънд софтуерна компания ще остави HTC, производител на първия брандиран смартфон на Google Inc., извън последните опити на индустрията да намали влиянието на Apple Inc. в света на таблетите.

Microsoft планира да пусне следващата версия на операционната система Windows първоначално на чипове по технологията на ARM Holdings Plc – точно преди декемврийските празници. Версията за новия софтуер за ARM се нарича Windows RT. Други таблети и компютри ще се произвеждат с чипове, базирани на технологията на Intel Corp. Този софтуер, наречен също Windows 8, ще се появи по-късно през годината на устройства на Toshiba Corp. и Asustek Computer Inc.

„HTC е силен партньор сега и за в бъдеще“, заяви говорителят на Microsoft Франк Шоу, без да навлиза в подробности. HTC възнамерява да подкпрея бъдещи версии на Windows, но няма да коментира детайли по своите продуктови планове, казва Сали Джулиън, базиран в САЩ говорител на HTC.

Според анализатора от IDC Реймън Ламас обаче HTC не успява да разработи свой собствен софтуер или хардуер или да продаде достатъчно устройства, за да стане първа по предпочитания за своите доставчици компания. „Да контролираш веригата с доставки или да ѝ влияеш, е едно от нещата, които могат да те докарат до успеха“, смята Ламас.

Инженерите на HTC са поискали да разполагат със свободата да променят началния екран на Windows RT, както имат право да правят при Android, пише още Bloomberg. От Microsoft обаче са отказали и така са изхвърлили тайванската компания от списъка с имена, които да получат ранен достъп до новата им платформа.

Все пак един от източниците съобщава, че HTC може да се включи в производството на втората вълна устройства с Windows RT, която се очаква да се появи през 2013 г.

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Той понеже Андроида е супер, ха ха.
6
1
 
4
 
! Отговори
Б преди 11 години
Nokia + Windows - Това е като кръстоска между скопен дявол и ялова вещица!"Инженерите на HTC са поискали да разполагат със свободата да променят началния екран на Windows RT, както имат право да правят при Android, пише още Bloomberg. От Microsoft обаче са отказали и така са изхвърлили тайванската компания от списъка с имена, които да получат ранен достъп до новата им платформа."Работя под Linux и Android, а Microsoft да го "ду.а под вода, че да не се вдига прах"!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
очаквайте новата партида кисели краставички , буркан 9 Малките и меки съвсем се взеха на сериозно... но нека преди това целия свят види недоразуменито им , мобилен W 8 за АРМ , който уж щеше да е съвместим с Х86 ос-а им... и приложение и всичко щеше да върви... а накрая исраха едно голямо :D
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наясно съм, че Android като операционна система е вид Линукс виесте *** и незнаете
3
16
 
3
 
! Отговори
Anonymous преди 11 години
Компания, избрала да използва Андроид на телефоните си напълно заслужава подобна съдба. С кой акъл решаваш да прилагаш изкопирана операционна система и да очакваш някой да те вземе насериозно. Вижте Самсунг, скъсват ги от патентни дела и сега се чудят какви споразумения да сключват. Майкрософт поне си разработиха собствена ОС и е обяснимо да не умират да работят с HTC.
2
1
 
4
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
ИКТ бизнеса в БГ е преобладаващо престъпен. Всички приложения за данни, финансови, военни ... се правят от контролирани частни фирми и се контролират задкулисно. Мтел има нова платформа за данни на клиенти, за да направят ценовата дисриминация от "фърст ордер". Има картел на пазара, а с данните на всеки да знаят колко най-много е готов да плати клиента, което е незаконно. В Мексико така бяха надписали на телеком сметки около 15 млд convergingtechnology.eu/threats-for-developing-countries
1
7
 
21
 
! Отговори
Гадолиний преди 11 години
Само да не стане така, че след време Майкрософт да се молят да пробутат нещо посредством НТС?