След като вече близо два месеца коментираме само слуховете за умалената версия на флагмана на HTC за тази година One, днес от компанията най-сетне го обявиха официално, съобщава PixelMedia.bg.

Новият HTC One mini представлява наистина компактна версия на хитовия HTC One и също като него разполага с новите технологии на компанията - BlinkFeed, Zoe и BoomSound. Размерите му са 132 x 63,2 x 9,25 мм, а теглото 122 гр.

Моделът веднага се набива на очи с аналогичен дизайн, но идва на пазара с 4,3-инчов кран, и двуядрен процесор на 1.4GHz. Той е Snapdragon 400 и работи с две ядра Krait 200 и графичен ускорител Adreno 305. 

Екранът пък е Super LCD и работи в резолюция 1280х720, а смартфонът освен това предлага последната версия на Android с HTC Sense и по думите на производителите гарантира първокласно мобилно преживяване на потребителите, които искат стилен премиум дизайн и продуктивност.

Камерата на HTC One mini e 4-мегапикселова UltraPixel и освен снимки с висока резолюция, може да прави и видео клипове с 1080р формат. Освен нея на лицевата страна на модела има 1,6-мегапикселов вариант, който е идеален за видео разговори и поддържа резолюция 720р.

HTC One mini освен това предлага на потребителите 1GB RAM, както и 16GB вградена памет, а освен това в модела можем да видим и Bluetooth 4.0, Wi-Fi Dual-band 802.11a/b/g/n с поддръжка на Wi-Fi Direct. Батерията на модела има заряд от 1800 мАч, а той също така поддържа и работа в LTE мрежи.